Nieuwsbericht

  verslagje van de MAP te Heerle †okt 2012

  Op de eerste proef (B3) sta je op post bij een vijver. Aan de overkant links wordt 1x geschoten en vallen 2 eenden achterelkaar in het riet.In deze situatie gaat Mike altijd omlopen, wat wel sneller kan zijn maar ook moeilijker. Na wat gezoek in het riet komt de eerste eend vlot binnen.

  Opnieuw commando apport en hij loopt opnieuw om, maar vindt de eend niet, gaat op de oever zoeken en verrekt dan nbaar rechts om de dekking in te gaan. Teruggestuurd in het riet blijft hij zoeken, maar vindt niets en komt op een gegeven moment zelfs terug.

  De tijd gaat nu dringen, hoewel de keurmeester Dick Heijman†nog niets gezegd heeft. Dan maar over gestuurd en komt hij mooi op de valplek aan en brengt de eend snel naar me toe. Dit leverde 70 punten op.

  Dan B1. Vanuit een open plek in het bos moeten een duif en een konijn uit de dekking gezocht worden. Links ligt de duif en rechts het konijn.

  Deze proef hadden ze vorig jaar ook en toen maakte ik de fout Mike na het eerste apport de verkeerde kant uit te sturen en hem in het verkeerde valgebied te houden. Ik wist niet meer wat waar lag en Mike was naar links gestuurd maar kwam met het rechter apport terug. Hiervan geleerd hebbend vroeg ik de keurmeester nog even wat waar lag. En†ook nu†komt Mike met het konijn terug terwijl ik hem in de richting van de duif gestuurd had.

  Nu dus niet dezelfde fout gemaakt en ook de duif kwam vlot binnen. 80 punten.

  B2. Terwijl ik achter het lint op mijn beurt wacht, zie ik een helpster een kraai in een houtwal werpen. Mike zag het natuurlijk ook. Foutje in de organisatie. De inzetplaats is wat verderop en als de hond met de kraai terugkomt wordt er op zo'n 85 meter afstand geschoten en moet een duif gemarkeerd worden. Op de inzetplaats kijkt Mike steeds naar het geweer en de werper in de verte.

  Ik stuur hem dus recht naar de houtwal, zoals keurmeester Wim Blokland aangeeft.

  Er van uitgaand dat Mike de werpster gezien heeft en weet dat de kraai rechts in de wal ligt zou het niet moeilijk moeten zijn.

  Maar.... Mike duikt op 80 meter links op uit de houtwal en gaat naar het geweer en daar ruikt hij natuurlijk de valplaats(en) van de duif.

  Hij blijft daar als een gek rondrennen en zoeken, dus ik fluit een paar keer, tevergeefs.

  Zegt Blokland: Als hij nu niet komt ga ik er van uit dat hij uit de hand is en is het over. Oeps!

  Dus fluiten met de armen breed en gelukkig kwam Mike aanstormen.

  Dan heb ik hem schuin rechts naar voren gestuurd en kwam de kraai alsnog binnen. De duif heeft hij goed gemarkeerd en vrij vlot gehaald.

  Dit was op het nippertje. 58 punten.

  Dan B6., het middagprogramma. Keurmeester opnieuw Wim Blokland. Een kraai en een duif verloren zoeken.

  De hond moet los volgen als je naar de keurmeester loopt. Inspringen betekent een 0 en mag je de twee apporten niet meer doen.

  Als je halverwege bent wordt naast de keurmeester geschoten. Mike bleef netjes volgen. Het was even lastig om hem de dekking in te sturen. Vanwege het schot dacht hij dat er wild te vinden was in de buurt van de schutter. Ik heb Mike een keer moeten terugfluiten toen ik merkte dat hij te ver voor de dekking langs zocht. Verder†ging het prima. Blokland: Je hebt geluk dat dit het eerste apport is op deze proef, je krijgt de beginnersbonus.

  Later†bleek wat dat betekent: 100 punten.

  B4. Hier moest ik in een vrij diepe droge sloot staan en Mike voor me op de kant. Achter me was bos en voor me weiland. er werd 2x geschoten, bij het eerste schot kon een duif gemarkeerd worden in het weiland. Bij het tweede schot werd een komijn in de dekking geschoten en moest verloren gezocht worden.

  Op het eerste schot wilde mike inspringen. Met kreet kon ik dat voorkomen. Maar het kostte uiteraard punten. Hij bracht de duif heel vlot, maar daarna heeft hij lang moeten zoeken om het konijn. 70 punten.

  Altijd spannend, alles was tot nu toe gelukt, ik ben er al vaak op het allerlaatste apport uit geraakt. In onze groep waren al enkele nullen en† er vielen 2 diskwalificaties op proef 4, daarna waren we nog maar met drie mensen die in de race zaten.

  B5. Ik moest op een stoel gaan zitten achter een groot camouflagenet, met Mike ervoor. Na een schot hoor je een plons. Dus een eend in de poel.

  Maar eerst moet een konijn verloren gezocht worden in de dekking rechts. Dat was geen probleem, maar daarna moest ik achter het net blijven en kon ik†Mike aan de rand van het net wegsturen naar de poel. Daar moest hij geweldig zoeken, want de eend lag niet op het water maar rechts achter op de hoge wal. Na veel (te)†sturen en zoeken is het gelukt. 55 punten, maar alles was binnen.

  De volledige uitslag is hier te vinden: http://www.labradorkringnederland.nl/uitslagen/jachtwedstrijden/333-map-heerle-2012.html

  Groeten van Dick

  Wachtwoord vergeten?

  Vul hieronder uw e-mailadres in welke bij het systeem bekend is.